Τοποθεσία

Σε προνομιακή θέση κοντά στο κέντρο της πόλης

Το ξενοδοχείο Αρίων βρίσκεται σε βολική τοποθεσία και σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από την πόλη της Κέρκυρας, το αεροδρόμιο και το λιμάνι. Μόλις λίγα λεπτά από το ξενοδοχείο μας στην περιοχή Κανόνι, υπάρχουν πολλά ιστορικά μνημεία, καθώς και υπέροχα αξιοθέατα και τοποθεσίες που μπορούν να εξερευνήσουν οι επισκέπτες μας.

1,6 χλμ από την Παλιά Πόλη της Κέρκυρας

20 λεπτά με τα πόδια 4 λεπτά με αυτοκίνητο/ταξί οδηγίες
1,2 χλμ από το αεροδρόμιο

15 λεπτά με τα πόδια 3 λεπτά με αυτοκίνητο/ταξί, οδηγίες
3,2 χλμ από το λιμάνι

30 λεπτά με τα πόδια 10 λεπτά με αυτοκίνητο/ταξί, οδηγίες

 

Αξιοθέατα κοντά στο ξενοδοχείο

Mon Repos

Η περιοχή του Mon Repo βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το ξενοδοχείο Αρίων. Η περιοχή φιλοξενεί την καλοκαιρινή βίλα / παλάτι που έχτισε ο Thomas Maitland ως δώρο στην ελληνίδα σύζυγό του Νίνα Παλατιανού. Το παλάτι έχει πολλά αποικιακά αρχιτεκτονικά στοιχεία. Κατα το παρελθόν υπήρξε το θερινό θέρετρο διάφορων προσωπικοτήτων όπως η αυτοκράτειρα της Αυστρίας Ελισάβετ, ο τύπος Γιώργος Α’ (ο οποίος ονόμασε επίσης την περιοχή Μον Ρέπο) καθώς και η ελληνική βασιλική οικογένεια μέχρι το έτος 1967. Μετά το 1967 η περιουσία μεταφέρθηκε στο Δήμο Κέρκυρας.

Ολόκληρη η περιοχή μπορεί να θεωρηθεί ως ένας μεγάλος κήπος που καλύπτεται από πράσινη βλάστηση. Μέσα στο Mon Repo μπορείτε να βρείτε μια θαυμάσια συλλογή από φυτά από όλο τον κόσμο καθώς και τα ερείπια της Παλαιόπολης (την αρχαία πόλη της Κέρκυρας). Τα αρχαιολογικά ευρήματα που ανακαλύφθηκαν στην περιοχή στεγάζονται στον πρώτο όροφο του παλατιού του Μον Ρεπό.

Απόσταση από το ξενοδοχείο: 600μ

Κανόνι/Ποντικονήσι

Το πιο διάσημο σημείο της Κέρκυρας και ένα από τα πιο φωτογραφημένα σημεία σε όλο το νησί. Η περιήγηση στην περιοχή μπορεί να ξεκινήσει από το Κανόνι όπου διαθέτει αρκετές καφετέριες που προσφέρουν υπέροχη θέα στη Μονή Βλαχερνών και στο Ποντικονήσι. Κατεβαίνοντας από το λόφο θα βρεθείτε στη Μονή Βλαχερνών, ένα παρεκκλήσι του 17ου αιώνα ή να επιβιβαστείτε σε ένα από τα σκάφη για να επισκεφθείτε το θρυλικό Ποντικονήσι. Ένα καταπράσινο μικροσκοπικό νησί , στην κορυφή του οποίου υπάρχει μια άλλη εκκλησία του 13ου αιώνα (εκκλησία του Παντοκράτορα) που γιορτάζει στις 6 Αυγούστου. Εάν βρίσκεστε στην Κέρκυρα αυτή τη στιγμή, θα έχετε επίσης την ευκαιρία να γνωρίσετε το τοπικό πανηγύρι λόγω της γιορτής της εκκλησίας εκείνη την ημέρα.

Απόσταση από το ξενοδοχείο: 2.3χλμ

Ναός Ιάσωνος κ' Σωσιπάτρου

Ένα από τα πιο ιστορικά αξιοθέατα της Κέρκυρας το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση (περίπου 250μ.) από το Ξενοδοχείο Αρίων. Η εκκλησία στέκεται εκεί από τον 9ο αιώνα. Κατασκευάστηκε από βιοτέχνες από την περιοχή της Βοιωτίας στην Αττική και είναι αφιερωμένη στους Αγίους Ιάσονα και Σωσίπατρο που ήταν από τους πρώτους που κήρυξαν τον Χριστιανισμό στην Κέρκυρα.

Απόσταση από το ξενοδοχείο: 250μ

Ιερά Μονή Κασσωπίτρας

Η Ιερά Μονή Κασσωπίτρας αποτελεί ένα από τα ωραιότερα και σπουδαιότερα σημεία προσκυνημάτων στο νησί. Βρίσκεται στη περιοχή Φιγαρέτο του κανονιού σε μια κατάφυτη έκταση και το έτος ανέγερσης της υπολογίζεται στο έτος 1530. Φιλοξενεί έναν μεγάλο αριθμό λειψάνων διαφόρων Αγίων καθώς και τμήμα του Τιμίου Ξύλου.

Απόσταση από το ξενοδοχείο: 1.9χλμ

Καρδάκι

Πρόκειται για ένα μικρό καταφύγιο στην περιοχή του Mon Repos. Όντας τόσο κοντά στο κέντρο της πόλης προτιμάται από πολλούς ντόπιους ως ένα μέρος για μια γρήγορη απόδραση από την καθημερινή ρουτίνα. Το καταπράσινο τοπίο που περιβάλλει την παραλία, καθώς και η απουσία κτιρίων στην περιοχή, θα σας προσφέρει μια μοναδική εμπειρία. Σίγουρα μια επίσκεψη αξίζει τον κόπο.

Απόσταση από το ξενοδοχείο: 1χλμ

Royalbaths Mon Repos

Μια άλλη επιλογή για να κολυμπήσετε και να χαλαρώσετε στη θάλασσα σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο μας. Η παραλία είναι ιδανική για παιδιά καθώς είναι οργανωμένη και το βάθος του νερού δεν είναι υπερβολικό. Το beach bar και το εστιατόριο που βρίσκεται εκεί ανακαινίστηκε αρκετά πρόσφατα. Έχετε την επιλογή να πάρετε μια ξαπλώστρα για να χαλαρώσετε στη σκιά κατά τη διάρκεια της ημέρας ή να δειπνήσετε στο εστιατόριο τη νύχτα.

Απόσταση από το ξενοδοχείο: 200μ

Σπιανάδα

Η πλατεία Σπιανάδα είναι η περιοχή ανάμεσα στην παλιά πόλη της Κέρκυρας και το Παλαιό Φρούριο. Είναι ένα από τα πιο διάσημα και δημοφιλή μέρη της πόλης της Κέρκυρας και χρησιμοποιείται ως σημείο συνάντησης για πολλές κοινωνικές συγκεντρώσεις από τους κατοίκους της πόλης. Τα αξιοθέατα γύρω από την περιοχή είναι πολυάριθμα, ξεκινώντας από το βόρειο τμήμα με το παλάτι του Αγίου Μιχαήλ & Γεωργίου που στεγάζει επίσης το μουσείο της Ασιατικής Τέχνης. Προχωρόντας θα εκπλαγείτε από την περιοχή του Λιστόν με τις χαρακτηριστικές καμάρες. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό είναι το Παλαιό Φρούριο το οποίο περιέβαλλε ολόκληρη την πόλη κατά τη μεσαιωνική περίοδο.

Απόσταση από το ξενοδοχείο: 2.2χμ